Aan het woord...

Hellevoetsluis Maritiem zaterdag 6 juli 2024

Het is alweer drie jaar geleden dat dit sportieve evenement is gestart in een van de mooiste vestingsteden van Nederland. Het evenement bestaat uit een Sloeproei Regatta op het Haringvliet en Drakenbootraces in de Vestinghaven van Hellevoetsluis.

Hellevoetsluis heeft een rijke maritieme geschiedenis. We koesteren dit en zetten de traditie voort met dit sportieve evenement dat in de Vestinghaven en op het Haringvliet zal plaatsvinden.

Ook dit  jaar hebben we vele sponsoren bereid gevonden om dit evenement mogelijk te maken. ShoreTension is wederom  de hoofdsponsor van dit sportieve evenement. ShoreTension is een afmeer systeem dat ervoor zorgt dat schepen veilig afgemeerd kunnen worden  gedurende hun verblijf in een haven waar ook ter wereld en heeft geen externe energie nodig, dus 100% toekomstproof dus.

Met trots kunnen we u mededelen dat dit jaar onze Sloeproei Regatta als officiële wedstrijd is opgenomen op de kalender van de Federatie Sloeproeien Nederland (FSN). Tevens zijn wij genomineerd voor het Kuikenklassement. Op het Haringvliet zullen vele roeisloepen met elkaar de strijd aangaan voor een goede classificatie bij de FSN in het landelijk klassement.

Voor de winnaars van de Sloeproei Regatta hebben we elk jaar mooie prijzen, niet alleen in de vorm van een wisselbeker, maar een dag  op stap door de Rotterdamse haven met een snelle boot inclusief uitleg. Dit alleen al maakt dit evenement uniek!

De Drakenbootraces zorgen voor spektakel in de haven waar bedrijven, sportverenigingen, vriendenclubs met elkaar op het water de strijd aan gaan om uiteindelijk als 1e te eindigen in deze competitie.

Ook in 2024 is het de doelstelling van Hellevoetsluis Maritiem, middels het organiseren van een onvergetelijke sportieve dag, een financiële donatie te realiseren voor 2 maatschappelijke goede doelen. Te weten de Koninklijke Nederlandse Reddingsmaatschappij (KNRM), welke in 2024 het 200-jarig bestaan viert, alswel voor de Hellevoetse Reddingsbrigade.

We hopen  u ook dit jaar weer te mogen verwelkomen in Hellevoetsluis en wensen u een sportieve en vooral fijne dag toe.

 

Gerrit van der Burg, ceo ShoreTension