Rotaryclub Voorne aan Zee roeit € 19.000,- voor KNRM bij elkaar!

Zaterdag 2 juli 2022 organiseerde Rotaryclub Voorne aan Zee een groots sloeproei- en drakenbootevenement in de historische haven van Hellevoetsluis. Tijdens “Hellevoetsluis Maritiem” werd er door 9 sloeproeiteams een 15 km lang parcours over het Haringvliet gevaren en konden teams van bedrijven en verenigingen uit de regio zich in de haven zelf uitleven met drakenbootraces. Het doel was - naast het organiseren van een mooi evenement - ook om geld op te halen voor de regionale KNRM afdelingen Stellendam en Ouddorp. Voorzitter van Rotaryclub Voorne aan Zee, Monika van Beek - Borawitz kon uiteindelijk een cheque van € 19.000,- overhandigen aan dhr. John Brökling van de KNRM! 


Het was een prachtig evenement waarbij we de haven van Hellevoetsluis toeristisch weer een beetje meer op de kaart hebben weten te zetten, daarnaast zijn we heel erg trots op het bedrag wat we hebben opgehaald. We zijn ervan overtuigd dat de KNRM het geld goed gaat besteden en we danken iedereen die ons heeft geholpen om dit mogelijk te maken, niet in de laatste plaats natuurlijk alle bedrijven die ons financieel ondersteund hebben. Dhr Leo Ruys van Shore Tension was bij de overhandiging aanwezig en hij verwacht ook in 2023 weer een financiële bijdrage te kunnen doen.
Dhr. Brökling van de KNRM gaf aan erg blij te zijn met het mooie bedrag wat zij mogen ontvangen. "Wij zullen het geld goed gaan besteden en hebben daar al een doel voor beoogd. We hebben namelijk al enige tijd de wens om infrarood warmtebeeldcamera’s aan te schaffen. Camera’s waarvan we overtuigd zijn dat deze ons gaan helpen levens te redden tijdens noodgevallen".

Tijdens de overhandiging van de cheque werd ook duidelijk dat Rotaryclub Voorne aan Zee inmiddels bezig is om Hellevoetsluis Maritiem 2023 te organiseren!